Legenda – Jordan 4 Military blue

 

 

Historie:

 

Tenisky Air Jordan Retro 4 jsou dalším modelem této značky a byly poprvé vydány v roce 1989. V legendárním basketbalovém zápase Michael Jordan skóroval proti Cleveland Cavaliers a zajistil si vítězství pro Bulls. Hned po střele se televizní kamery začaly zaměřovat na chodidla Michaela Jordana a on měl na sobě Air Jordan 4. Jeho tenisky měly mezipodešev po celé délce, zvýšený kotník a podporu přední části chodidla. Na vzduchově odpružené patě byl velký výrazný nápis Nike Air. Pro tento model je dnes charakteristická mřížka na svršku obuvi a unikátní úchyty tkaniček. Nechybí ani Air Max jednotka v patě pro ochranu před nárazy.

 

Popularita:

Během let se značka Jordan stala synonymem pro inovaci, styl a nekompromisní kvalitu ve světě sportovní obuvi. Jedním z nejslavnějších modelů této značky je Jordan 4 Military Blue, který nejen definoval nový standard pro basketbalovou obuv, ale stal se ikonou módy a kultury.

 

Design:

Design Jordan 4 Military Blue je ikonický svou kombinací kvalitních materiálů, precizního zpracování a ikonických detailů, jako jsou charakteristické síťované panely a písmenkové loga. Každý kousek těchto bot je pečlivě navržen s důrazem na výkon a estetiku, čímž se staly nejen symboly sportovního ducha, ale i módními statementy..

 

Zajímavosti:

Jordan 4 Military Blue se stal nejen módním ikonou, ale také sběratelským artiklem díky svému omezenému množství a historickému významu. Kolekcionáři po celém světě soutěží o tyto vzácné kousky, které se staly investicí do módního dědictví.

Jordan Brand je známý svými spolupracemi s umělci a módními designéry, které často přinášejí limitované edice bot, jež oslovují jak fanoušky sportu, tak milovníky módy. Tyto spolupráce představují spojení mezi světy sportu, módy a umění.

Boty Jordan 4 Military Blue nejsou pouze obuví, jsou to ikony kultury a symboly odvahy a sebevědomí. Jejich dědictví překračuje hranice sportu a módy a inspiruje lidi po celém světě k dosažení svých snů a vyjádření svého individuálního stylu.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz