Značka UGG: Historie a Cesta ke Slávě

Když slyšíte jméno "UGG," pravděpodobně se vám vybaví pohodlné, měkké kozačky s ovčím kožíškem. UGG se stala ikonou pohodlí a stylu a získala oblibu po celém světě. Ale málokdo ví, jak dlouhou cestu tato značka ušla, než se stala fenoménem módního průmyslu. V tomto článku se podíváme na historii značky UGG.

Původ a tradiční australské boty

Historie UGG sahá až do Austrálie, kde tradiční domorodé kmeny používaly kožíškové boty podobné dnešním UGG ke zvýšení svého tepla a komfortu v drsných podmínkách australského venkova. Tyto boty byly známé jako "ugly boots" nebo "uggs," což byla zkratka od "ugly," což znamenalo ošklivé. Byly to prostě praktické a funkční boty pro všední použití.

Příchod do Spojených států 

Příběh UGG v Americe začal v 1970s, kdy australský surfař Brian Smith přivezl několik párů těchto bot do Kalifornie. Smith si uvědomil potenciál těchto bot na americkém trhu a založil společnost UGG Holdings, Inc. v roce 1978. Začal prodávat UGG boty surfistům a surfařkám, kteří ocenili jejich pohodlí a schopnost udržet
nohy teplé po celodenním surfu.

Stoupání popularity

UGG boty postupně získávaly na popularitě v různých komunitách v Kalifornii. V 80. letech se staly módním trendem mezi celebritami, což výrazně pomohlo značce UGG stát se známou na celém světě. Boty UGG se staly ikonou ležérního a pohodlného stylu, který byl v kontrastu s vysokými podpatky a nepohodlnými botami.

Prodej a změny vlastnictví

V roce 1995 koupil společnost Decker Outdoor Corporation práva na značku UGG a začal expandovat na další trhy. Díky agresivnímu marketingu, novým designům a větší dostupnosti se UGG staly obrovským trhákem.

Rozvoj sortimentu

Značka UGG se postupně rozšiřovala a začala nabízet různé druhy obuvi, nejen boty, ale také pantofle, sandály a další. Jejich sortiment se stal různorodým, což umožnilo značce udržet si pozici na trhu a oslovit různé segmenty zákazníků.

Prodej značky UGG

V roce 2020 došlo k další změně vlastnictví, kdy Deckers Brands prodal značku UGG společnosti Goleta, Inc. Začalo se klást větší důraz na udržitelnost a ekologické hledisko výroby bot UGG.

Trvající popularita

Dnes jsou boty UGG stále oblíbené po celém světě a staly se ikonou pohodlí a relaxace. I přes kritiku z módního světa, která je považuje za nevkusné, jsou boty UGG nadále velmi populární a vydávají nové modely, které oslovují různé generace.

Značka UGG má za sebou dlouhou a zajímavou historii, která začala jako tradiční australská obuv a nyní je symbolem pohodlí a stylu. Bez ohledu na to, zda máte v plánu je nosit na pláži, na hory nebo doma, UGG boty mají stále své místo ve světě módy a obuvi.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz